Wado Ryu Karate

Vanaf 6 september 2018 is het mogelijk om karatelessen te volgen bij Judoschool Assen. De lessen zijn voor 12 jaar en ouder en worden gegeven op de donderdagen van 20:15 uur tot 21:15 uur. De hoofdstijl waarin les gegeven wordt is Wado Ryu Karate en de lessen worden verzorgd door Merlijn Wartena. Merlijn beoefent sinds zijn 12e jaar het Wado Ryu Karate en een aantal andere disciplines zoals Kenpo, Jiujitsu, Muay Thai en MMA en heeft hij voor Team Santing op NK's en EK's gevochten. Als aanvulling heeft Merlijn een aantal leraar opleidingen gedaan waaronder het CIOS. 

Hironori Ohtsuka, een grootmeester in Jujutsu, ontwikkelde het Wado Ryu karate  door het Japanse Jujutsu te combineren met de beste elementen van Okinawaans karate. Het Wado Ryu karate onderscheidt zich dan ook van andere karate stijlen doordat het naast de gebruikelijke karate technieken ook een paar worpen, grepen en klemmen kent. 

Karate bestaat uit verschillende onderdelen. Basistechnieken, kata, en sparren. Kata is een vast patroon die je loopt waar alle basistechnieken in terug komen. Er wordt ook gespard namelijk semi contact met handschoentjes maar, door het vormende aspect van het sparren in de stijl Kyokushinkai, ook full contact zonder bescherming. Dit gaat altijd op een veilige, beheerste manier. Discipline, respect, verbondenheid en doorzettingsvermogen zien Merlijn en Judoschool Assen namelijk als kernwaarden binnen Budo en staan bij ons hoog in het vaandel. Naast het karate geeft Merlijn aan het eind van elke les een kwartier zelfverdedigingstechnieken uit het Kenpo .Dit is ook de reden waarom we als school onderdeel zijn van het nieuwe platform "Totaal Karate" van de Karate Bond Nederland. Totaal Karate is een initiatief die het semi en het full contact bij elkaar wil brengen, waarbij iedere stijlvorm zijn eigen identiteit behoudt maar een extra aanvulling krijgt vanuit andere stijlen. 

Op de mat heerst een ongedwongen en relaxte sfeer maar er wordt wel betrokkenheid, inzet en discipline verwacht van de deelnemers. Spreekt dit je aan of ben je gewoon nieuwsgierig, kom gerust een keertje mee doen en ervaar wat karate jouw allemaal brengen kan! Voor meer informatie kan je ook een mail sturen naar karate@judoschoolassen.nl