Wado Ryu Karate

Vanaf 6 september 2018 is het mogelijk om karatelessen te volgen bij Judoschool Assen. De lessen zijn voor 12 jaar en ouder en worden gegeven op de donderdagen van 20:15 uur tot 21:15 uur. De stijl waarin les gegeven wordt is Wado Ryu Karate.

Hironori Ohtsuka, een grootmeester in Jujutsu, ontwikkelde het Wado Ryu karate  door het Japanse Jujutsu te combineren met de beste elementen van Okinawaans karate. Het Wado Ryu karate onderscheidt zich dan ook van andere karate stijlen doordat het naast de gebruikelijke karate technieken ook een paar worpen, grepen en klemmen kent. Een aanval wordt vaak 'zacht' en meegaand, met gebruikmaking van de energie van de tegenstander, geneutraliseerd. Het is een semi-contact stijl waarbij veel gebruik gemaakt wordt van tai sebaki. Tai sebaki is de manier van bewegen en verplaatsen van het lichaam waarbij de tegenstander ontweken en gelijktijdig aangevallen wordt.

De lessen worden verzorgd door Merlijn Wartena. Merlijn beoefent sinds zijn 12e jaar het Wado Ryu karate en een aantal andere disciplines zoals Kenpo, Jiujitsu, Muay Thai en MMA. Hij heeft aan veel wedstrijden meegedaan waarna hij uiteindelijk naar het CIOS is gegaan en ontdekte dat lesgeven een van zijn passies is. Discipline, respect en verbondenheid ziet hij als kernwaarden binnen Budo en staan bij hem hoog in het vaandel.

Merlijn is niet aangesloten bij de KBN.

Spreekt dit je aan of ben je gewoon nieuwsgierig, kom gerust een keertje mee doen en ervaar wat karate jouw allemaal brengen kan! Voor meer informatie kan je ook een mail sturen naar karate@judoschoolassen.nl