Nieuwsberichten
13

Verslag opstaptoernooi Roden

12 November 2016

 

Afgelopen zaterdag hebben 12 judoka’s van Judoschool Assen deelgenomen aan het Opstap Toernooi in Roden. Vanwege de geringe deelname werd dit toernooi alleen in de ochtend gehouden.

Erg jammer want voor de beginnende judoka was het een erg leuk toernooi, waarbij alle judoka’s een prijs in ontvangst mochten nemen.

In het eerste blok deden 5 judoka’s mee;

Keano Kuiling: Van de 3 wedstrijden wist hij alleen de 1ste wedstrijd te winnen. Keano die 2 weken geleden in Borger ook al had meegedaan, was vandaag niet in z’n allerbeste vorm en er had misschien nog wel meer in gezeten. In ieder geval heeft hij weer ervaring opgedaan. En mocht hij de 3de prijs mee naar huis nemen.

Sven Waaldenbos: Zat in een in een grote poule en moest dan ook veel wedstrijdjes draaien. Van de 6 wedstrijden wist hij 2 te winnen met een ippon. Sven is nog erg speels en mag nog wel wat steviger op z’n voeten staan, de echte vechtersmentaliteit moet nog komen. Sven heeft wel plezier en dat is het belangrijkste. Voor Sven de 4de prijs.

Casper Wittenberg: Casper wist ook 2 wedstrijden van de 5 met ippon te winnen. De andere wedstrijden werden met ippon verloren. Misschien wat meer spinazie eten? Voor Casper geldt ook dat het plezier voorop staat. Casper mocht ook de 4de prijs in ontvangst nemen.

Nicci Mulder: Nicci moest hard aan de bak, waar voorheen het op toernooien wel eens wat makkelijk ging, lag het vandaag wat anders. Zo ook de eerste wedstrijd van Nicci. In eerste instantie scoorde Nicci een wazari, maar het andere meisje bleef aanvallen, zelfs zo fel dat Nicci de tranen in haar ogen had. Maar ze bleef stand houden en won deze wedstrijd. Ook de andere 2 wedstrijden moest ze alles uit de kast halen, wat resulteerde in de 1ste prijs.

Aaron Manduzai: Voor Aaron was dit zijn eerste wedstrijd buiten de clubkampioenschappen om. Alle tegenstanders waren groter, maar Aaron wist in de voorrondes alles te winnen. In de finalepoule had Aaron al zoveel gegeven, waardoor deze 2 wedstrijden verloren gingen. Maar prima gedaan en een verdiende 3de prijs.

In het 2de blok deden er 7 deelnemers mee van Judoschool Assen;

Beau Kor: Beau had er zin in en deed het erg goed. Hij wist zijn teveel aan energie goed om te zetten in de wedstrijden. Dit resulteerde dat hij van de 4 wedstrijden er 3 wist te winnen, wat hem een verdiende 2de prijs opleverde. Goed gedaan.

Allard Enting: Allard zat in dezelfde poule, maar had het erg zwaar. Ondanks dat hij zijn best deed wist hij 1 wedstrijd te winnen. Voor Allard was het ook de eerste keer dat hij meedeed met een judotoernooi. Allard mocht 4de plaats in ontvangst nemen.

Mark Wetzinga: Ook voor Mark was het de 1ste keer dat hij aan een toernooi meedeed. En dit was ook erg spannend. Dit kon je dan ook wel zien op de mat. Maar ondanks dat wist hij toch 1 wedstrijd te winnen. Goed gedaan. De 4de plaats voor Mark.

Thijs Wetzinga: Thijs zat in hetzelfde schuitje als zijn broertje Mark. Ook Thijs vond het erg spannend. Door een keer deel te nemen aan een toernooi leer je hoe het er aan toe gaat op een toernooi. Helaas wist Thijs geen wedstrijd te winnen, ondanks dat heeft hij zijn best gedaan. Ook Thijs mocht een 4de plaats mee naar huis nemen.

Thijs Duker: Thijs deed het erg goed vandaag en wist al zijn wedstrijden te winnen. 3 x met ippon en 1 x met wazari. Maar het laatste wedstrijdje was erg spannend, beide judoka’s waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk ging Thijs er met de winst vandoor. Thijs heeft al eens vaker meegedaan met een judotoernooi en kon zijn eerder opgedane ervaring goed gebruiken. Resultaat de 1ste prijs. Netjes.

Arwin Azidehak & Imtiaz van Dijk: Beide heren streden in dezelfde gewichtsklasse en hebben het uitstekend gedaan. Arwin won 4 van de 5 met ippon en verloor alleen van Imtiaz. Imtiaz won ook 4 van de 5 wedstrijden, maar omdat Arwin net iets meer punten had werd Arwin 1ste en Imtiaz 2de.

Al met al een goed resultaat voor Judoschool Assen. Voor volgend jaar is dit toernooi zeker een aanrader.

 

Met vriendelijke groet, Fred van der Velde

 

RSS comment feed
Pagina: 1 van 1

Reacties

Er zijn geen reacties, wees de eerste om er een te plaatsen.

Plaats een reactie

Name (required)

Email (required)

Website

Meest bekeken