Nieuwsberichten
18

Afgelopen zaterdag hebben 13 judoka meegedaan aan het judotoernooi In Hoogeveen.

 

De volgende judoka hebben de 1ste prijs behaald: Rowan Bolleman, Sam Hardy en Sverre Krebbers. Rowan won al zijn wedstrijden overtuigend, van de 6 wedstrijden wist hij 4 voortijdig te beslissen, de andere 2 wist hij te winnen met wazari. Bij Sam ging het ook goed, met explosief judo maakte hij schitterende heuptechnieken. Eenmaal liet hij zich op de grond verrassen door in een armklem te belanden. Doordat de judoka waarvan hij had verloren ook een wedstrijd had verloren en Sam meer punten had werd Sam 1ste. Ook Sverre was goed op dreef, hij wist al zijn wedstrijden met ippon te winnen. Met name het grondwerk (houdgreep) was erg sterk en zijn tegenstanders belanden dan ook 1 voor 1 in deze controletechniek.

 

De 2de prijswinnaars waren: Ashley Ys en Jens Kuin. Zowel Ashley als Jens lieten sterk judo zien. Bij beide heb ik ook de wil om te winnen gezien, wat inhoudt dat er aanvallend werd gejudood. Een genot om naar te kijken. Wel was Ashley erg verdrietig doordat tijdens de wedstrijd bij haar tegenstandster de schouder uit de kom raakte. Ik heb Ashley meegegeven dat dit kan gebeuren tijdens de judowedstrijden, maar dat dit nooit met opzet gebeurt. Jens liep zelf een blessure op tijdens de beslissende wedstrijd om de 1ste prijs. Doordat zijn voet bleef staan, maar zijn knie verdraaide kon hij niet verder. Gelukkig bleek het achteraf mee te vallen. Diegene die 1ste werd in zijn groep, was erg berekenend en was op dit moment nog een maatje te groot voor Jens.

 

Ook hadden we nog 3de prijswinnaars namelijk: Dewi Staaks en Noah Hardy. Beide judoka lieten onbevangen judo zien, dus alles of niks. Of je maakt ze of je krijgt ze. Voor Dewi betekende dit dat ze de eerste 2 wedstrijden vol op de rug ging, om vervolgens met wat aanwijzingen de volgende wedstrijden de tegenstanders zo hard op de rug te werpen, dat de EHBO er aan te pas moest komen om ze weer op te lappen. (Niks ernstigs achteraf). Ook de wedstrijden van Noah waren een spektakel om naar te kijken, ondanks dat hij in de halve finale zijn wedstrijden verloor, maakte hij in de voorrondes een paar schitterende heuptechnieken.

 

Helaas haalden de volgende judoka geen prijs, ondanks dat ze goed hun best hebben gedaan:

Leon Poortinga, werd derde in zijn poule. Hij maakte 3 schitterende ippons met tani-otoshi, sutemi achterlangs. Zelf had hij niet eens in de gaten hoe goed hij dit eigenlijk deed. Uiteindelijk door 2 keer met een strafje te verliezen (buiten de mat stappen) en een keer vol op de rug terecht te komen mocht hij niet door naar de finales.

Manon Heuving heeft dit seizoen nog niet kunnen laten zien wat ze in haar mars heeft. Doordat ze dit seizoen in de -15 is gekomen en in een zwaardere gewichtsklasse zit, heeft ze tijd nodig om daar in te groeien. Als ze de kracht en motivatie vindt om daar door heen te komen, gaat ze haar niveau weer terug pakken.     

Marin Krebbers zat in een sterke poule. Om goed mee te kunnen blijven draaien en in de prijzen te vallen is wedtrijdritme van belang. Hier ontbrak het bij Marin aan. Voor de volgende keer nog wat agressiever judoën.

Carmen Kuiper: Helaas lukte het Carmen ook niet om door te dringen naar de finalepoule, ondanks dat ze goed haar best heeft gedaan, waren haar opponenten iets te sterk voor haar. Wel probeerde ze fel te judoën, maar dit kwam er helaas niet voldoende uit.

Yvonne Kuiper: Ook bij de grote zus van Carmen zat het niet helemaal mee. Met name op het mentale vlak. Toch een beetje opkijken naar de andere dames (die ook best wel goed zijn). Yvonne verloor de eerste twee wedstrijden, om vervolgens de andere 2 wedstrijden met ippon te winnen. Helaas werd ze 3de in haar poule, waardoor ze niet door mocht naar de finale. Goed gejudood, voor de volgende keer, meer zelfvertrouwen en concentratie voor de wedstrijd.

Niek Visser: Bij Niek zat het vandaag niet mee. En in een zeer sterke poule en niet helemaal topfit. Niek belandde tijdens zijn wedstrijden al eens op zijn hoofd. Waardoor hij misselijk werd en hoofdpijn kreeg. Hij probeerde nog wel een wedstrijd te draaien, wat iets over zijn karakter weergeeft, maar het werd er niet beter op. Vervolgens in overleg besloten om niet verder te gaan met judoën. De volgende keer beter.

 

Samen met Bass Bolleman heb ik genoten van de wedstrijden en hebben we weer genoeg leermomenten waar we aan kunnen werken tijdens de judolessen.

 

Iedereen fijne feestdagen gewenst en alvast een sportief 2017 gewenst.

 

Met vriendelijke groet,  Fred van der Velde  

Geplaatst in Categorie: Toernooien
RSS comment feed
Pagina: 1 van 1

Reacties

Er zijn geen reacties, wees de eerste om er een te plaatsen.

Plaats een reactie

Name (required)

Email (required)

Website

Meest bekeken