Nieuwsberichten
17

Zaterdag 16-12-’16 hebben 15 judoka’s van Judoschool Assen deelgenomen aan het sterk bezette judotoernooi te Hoogeveen.

Van onze Judoschool deden de volgende judoka’s mee: John Kasada, Mariam Harsal, Meike Qualm, Manon Heuving, Yvonne Kuiper, Ashley Ys, Thijs Duker, Sem Janssen, Hidde Kuin, Imtiaz van Dijk, Rowan Bolleman, Leon Poortinga, Naomi Scholte, Lizzy Kuipers en Carmen Kuiper.

 

In het eerste blok mochten: John Kasada, Mariam Harsal, Meike Qualm, Manon Heuving en Yvonne Kuiper strijden om het podium te behalen. Van deze deelnemers(sters) lukte het alleen Mariam om de 2de prijs in de wacht te slepen. Van de 5 wedstrijden wist ze er 4 overtuigend te winnen. Alle andere deelnemers(sters) in dit blok hebben ook hard gestreden en gaven zich niet zomaar gewonnen. John wist 2 wedstrijden te winnen, Meike 1, Manon wist ook 1 wedstrijd te winnen (terwijl ze vandaag voor het eerst in een zwaardere klasse ging) en Yvonne streed ook voor wat ze waard was, zij zat ook in een sterke poule en ondanks dat, zien we zeer zeker wel progressie bij allen.

 

In het tweede blok was Ashley aan de beurt. Ashley stond op zich goed te judoën en wist van de 4 wedstrijden er 2 te winnen. In haar 3de wedstrijd mocht ze tegen Amber Munster (haar rivale, die toch een maatje te groot is) hier was ze niet tegen opgewassen en middels een mooie O-Goshi werd Ashley netjes op de rug gelegd. In haar laatste wedstrijd speelden de emoties de overhand, doordat ze een straf kreeg die in de ogen van Ashley onterecht was. Uiteindelijk belandde Ashley in de houdgreep en hier wist ze in 2de instantie niet meer uit te komen.

 

In het derde blok streden Thijs Duker, Sem Janssen en Hidde Kuin. Sem zat behoorlijk zwaar ingedeeld en wist van de 5 wedstrijden er 1 te winnen. Zowel Thijs als Hidde wisten de 1ste prijs te winnen. Thijs door aanvallend judo en een sterke pakking, wist hij 2-maal middels Tani-Otoshi zijn tegenstander binnen 10 seconden op de rug te krijgen. De overige wedstrijden werden op beslissing gewonnen. Ook Hidde moest flink aan de bak. Zijn 1ste wedstrijd duurde maar liefst 5 minuten, waarin Hidde aan het langste eind trok. Zijn laatste wedstrijd was ook erg spannend, na op achterstand gezet te worden middels Tomoe-Nage, wist hij in de laatste 10 seconden zijn tegenstander middels een De-Ashi-Barai met Ippon te vloeren.

 

In het vierde blok mochten Imtiaz van Dijk, Rowan Bolleman, Leon Poortinga, Naomi Scholte en Lizzy Kuipers aan de bak. Bij Imtiaz mocht het allemaal niet zo lukken, zijn tegenstanders waren allen een maatje te groot voor hem. Rowan en Leon zaten allebei in dezelfde poule, hierin wist Rowan de 2de prijs in de wacht te slepen en Leon een 4de prijs. Rowan werd in zijn 2de partij middels een Tomoe-Nage keurig op zijn rug geworpen, maar de overige partijen wist hij via verzorgd grondwerk en Sutemi’s (Tani-Otoshi) netjes te winnen. Voor Leon was het een bijzondere prestatie, omdat hij net als Manon vandaag voor het eerst ook in een zwaardere klasse uitkwam. Naomi en Lizzy kwamen allebei in dezelfde gewichtsklasse uit. De een in de bovenste poule en de ander in de onderste. Beiden hebben gestreden voor wat ze waard waren. Lizzy verloor de 1ste 2 wedstrijden waardoor haar zelfvertrouwen een behoorlijke deuk opliep. Na even met haar gesproken te hebben, herpakte ze zich in de 3de wedstrijd en wist deze winnend af te sluiten. Naomi deed het net andersom, de 1ste wist ze met Ippon te winnen. De 2de verloor ze met Ippon. De 3de wedstrijd spande erom, als ze deze zou winnen zou ze in de finale-poule terecht komen. Naomi gaf alles wat ze had en in een erg spannende wedstrijd werd deze gewonnen door haar tegenstandster. (erg jammer)

 

In het laatste blok hadden we alleen Carmen nog. Ook Carmen zat in een sterke poule. Ondanks dat ze erg haar best deed mocht het niet baten. Gelukkig wist ze haar laatste wedstrijd winnend af te sluiten. 2 Maal wierp ze haar tegenstander (ja tegenstander, dit was dus een jongen) op de rug met een linkse Goshi-Gurma. De 1ste  keer werd dit gewaardeerd met Wazari, de 2de keer was het Ippon.

 

Al met al hebben zowel Johan als Yvonne als ik aanvallend judo gezien en hebben we het prima gedaan t.o.v. de clubs waarbij sommige judoka’s soms 3 keer in de week wedstrijdtraining hebben.

 

Een tevreden coach:  Fred van der Velde

Geplaatst in Categorie: Toernooien
RSS comment feed
Pagina: 1 van 1

Reacties

Er zijn geen reacties, wees de eerste om er een te plaatsen.

Plaats een reactie

Name (required)

Email (required)

Website

Meest bekeken