Nieuwsberichten
14

39ste Wintertoernooi Dedemsvaart

13 januari 2018

 

Zaterdag 13 januari hebben 11 judoka’s van Judoschool Assen deelgenomen aan het Wintertoernooi te Dedemsvaart.

Het toernooi was opgesplitst voor beginners (opstap) en gevorderden (normaal).

 

In het 1ste blok deed Tijn Rusius mee aan het opstaptoernooi. Tijn deed voor de eerste keer mee. En wat deed hij het goed. Met O-goshi wist hij zijn tegenstanders op de rug te werpen, om vervolgens met een houdgreep op de grond het af te ronden. 1 Wedstrijd verloor Tijn van een toch wat meer ervarende judoka, waardoor Tijn met de 2de prijs naar huis ging.

 

In het 2de blok deden Faya Knol en Milan Hanekamp met het opstaptoernooi mee, Faya knokte voor wat ze waard was, maar doordat ze de dag ervoor haar vingers tussen de autodeur had gekregen, kon ze niet optimaal vastpakken. Faya mocht de 4de prijs in ontvangst nemen. Mariam Harsal en Sem Janssen deden met het gewone toernooi. Sem stond goed te judoën en met sterk grondwerk wist hij menig tegenstander met een houdgreep te verslaan. Daardoor kwam hij in de finalepoule, hier trof hij winnaars van de andere poules. In de finale poule wist Sem met 1 wedstrijd te winnen. Sem wist uiteindelijk de 4de prijs te bemachtigen, wat een zeer goede prestatie was. Mariam was ook goed op dreef en wist door gecontroleerd judo al haar tegenstandsters te verslaan. Hierdoor werd Mariam 1ste bij het gewone toernooi. (keurig gedaan).

 

In het 3de blok waren Milan Hanekamp (opstaptoernooi), Keano Kuiling, Manon Heuving, Yvonne Kuiper en Shannon de Gunst aan de beurt. Milan had een goede dag en van de 4 wedstrijden wist hij de eerste 2 te winnen, doordat hij daarna 2 keer verloor, werd Milan knap derde. Keano had het erg zwaar vandaag, hij zat ingedeeld bij judoka’s die 3kg. zwaarder waren en hoger in band. En ondanks dat hij knokte voor wat hij waard was, verloor hij zijn 1ste 2 wedstrijden. Om vervolgens zijn 3de partij te winnen van de groene bander waar hij zijn 1ste wedstrijd discutabel van had verloren. Uiteindelijk was het net niet genoeg om door te mogen naar de finalepoule, maar wel weer een hoop ervaring opgedaan. Ook Shannon zat erg zwaar. Shannon is een technische judoka en was vandaag te lief voor haar tegenstandsters, andersom waren haar tegenstandsters meer aan het “knokken” waardoor Shannon niet in haar spel kwam. Helaas voor Shannon vandaag geen podiumplek. Manon en Yvonne zat in dezelfde poule tot 70 kg. Mannon was de lichtste van al haar concurrenten, maar wat heeft ze sterk gejudood. In de voorrondes wist ze haar tegenstandsters zowel staande als op de grond te verrassen, middels een overname en houdgreep. In de finale trof ze de tegenstandsters waar Yvonne in de voorrondes tegen moest. Ondanks dat ze goed partij bood moest ze haar meerdere erkennen tegen deze dames, wat resulteerde in knappe 3de plek. Yvonne moest dus tegen de dames die uiteindelijk dus 1ste en 2de werden. De 1ste wedstrijd wist Yvonne te winnen, maar tegen de nummers 1 en 2 lukt het telkens net niet. Yvonne gaf goed partij en we zien ook echt wel progressie, maar vooralsnog moet ze deze 2 dames nog voor haar dulden.

 

In het laatste blok waren Steijn Schippers en Sven Waalderbos aan de beurt, beide deden mee met het opstaptoernooi. Steijn wist van de 4 wedstrijden er 2 te winnen. Steijn is nog erg speels en luistert ook niet altijd even goed, maar hij heeft veel plezier gehad en mocht de 3de prijs in beslag nemen. Bij Sven lukte het vandaag niet helemaal. Hij stond te vaak stil, waardoor zijn tegenstanders hem vast konden zetten en konden werpen. Alle kinderen die meededen met het opstaptoernooi kregen een mooie beker, zo ook Sven. Dus gelukkig ging hij niet met lege handen naar huis.

 

Vandaag hebben Yvonne Kuiper en Edgar de Gunst geassisteerd bij het coachen, bedankt hiervoor.

 

Mvg. Fred van der Velde

 

Geplaatst in Categorie: Toernooien
RSS comment feed
Pagina: 1 van 1

Reacties

Er zijn geen reacties, wees de eerste om er een te plaatsen.

Plaats een reactie

Name (required)

Email (required)

Website

Meest bekeken