Nieuwsberichten
21

Zaterdag 20-01-’18 hebben 9 judoka’s van JSA deelgenomen aan het judotoernooi in Oude Pekela (georganiseerd door JV Wouter Meijer).

 

Aan dit goed georganiseerd toernooi mocht Carmen Kuiper als eerste de spits afbijten. Carmen was ingedeeld in een sterke poule en van de vier wedstrijden wist ze gelukkig de laatste te winnen met een houdgreep. Dit was niet voldoende om op het podium te komen.

In de tweede blok waren Mariam Harsal, Britt en Sabine Wasse aan de beurt. Mariam zat in een poule met 3 meisjes en 3 jongens. De meisjes wist ze allemaal te verslaan en van de jongens wist ze ook een te winnen. Waardoor ze derde stond. Helaas van de jongen die ze had verslagen, stond ze gelijk met het aantal gewonnen wedstrijden, maar had de jongen meer wedstrijdpunten behaald. Dit betekende dat ze uiteindelijk als vierde eindigde.

De zusjes Brit en Sabine zaten in dezelfde poule. En ze mochten ook gelijk de eerste wedstrijd tegen elkaar. De oudste (Sabine) won deze partij met een houdgreep. De overige wedstrijden werden door zowel Britt als Sabine verloren. Maar ze waren ook superzwaar ingedeeld en dan ook nog een half jaar geen wedstrijd gedraaid, dan mis je toch wat wedstrijdritme. Voor allebei geldt wat een positieve instelling hebben de meiden en wat hebben ze hard geknokt.

In het laatste blok stonden John Kasada, Rowan Bolleman, Yvonne Kuiper, Naomi Scholte en Manon Heuving op de mat. Ook John zat superzwaar ingedeeld en moest zijn meerdere erkennen tegen de twee tegenstanders waarbij hij was ingedeeld. Maar wat heeft hij zijn best gedaan. Rowan had vandaag niet helemaal zijn dag. Wat hij ook probeerde, hij liep telkens achter de feiten aan en was niet scherp genoeg. Zijn tegenstanders waren iedere keer net iets eerder dan Rowan. Rowan wil het te mooi doen, maar daar hebben zijn tegenstanders maling aan. Gelukkig wist hij wel een wedstrijd te winnen. De dames Yvonne, Naomi en Manon wisten wel op het podium te komen. Yvonne had helaas maar een tegenstandster, maar wat was de focus de eerste partij goed. In de verlenging wist ze haar tegenstandster over te nemen met tani-otoshi en won ze de wedstrijd met wazari. De tweede keer dat ze tegen dezelfde tegenstandster moest ging het iets minder, helaas verloor ze met een houdgreep. Maar nu weet ze in ieder geval dat ze kan winnen van deze dame, (daarvoor was dit nog nooit gelukt). Een keurig 2de prijs voor Yvonne. Ook Naomi stond goed te judoën. Haar eerste wedstrijd was binnen 30 seconden beslist met ippon, Naomi wist haar tegenstandster met een o-soto-gari te vloeren. De twee partijen daarna lukte het niet helemaal, vervolgens in vierde wedstrijd (een triller, stonden allebei gelijk met twee wazari’s) wist Naomi met een schitterende uchi-mata te winnen (ippon). Haar laatste wedstrijd, dit ging om de derde en/of vierde prijs was ook een waar allebei de dames tot het uiterste gingen. Uiteindelijk trok haar tegenstandster aan het langste eind en werd Naomi 4de.  In dit blok stond Manon ook sterk te judoën. Haar eerste wedstrijd won ze van een tegenstandster waarvan ze ook nog nooit van gewonnen had. Dit keer lukte het wel met een tai-otoshi gevolgd door een houdgreep wist ze haar eerste wedstrijd met ippon te winnen. In haar tweede wedstrijd stond Manon ook als een huis en binnen een minuut wist ze deze partij ook met ippon te winnen. Omdat ze met drie dames in deze poule zaten, werd er nog een tweede ronde gespeeld. Dus Manon moest nog een keer tegen dezelfde tegenstandsters. Helaas verloor ze nu met een houdgreep van de dame waarvan de eerste wedstrijd had gewonnen. Gelukkig wist ze haar andere opponent weer te verslaan, deze keer met een verwurging. Nu stonden twee dames gelijk in, en moest ze voor de derde keer tegen elkaar, en deze wedstrijd werd helaas verloren, wat uiteindelijk resulteerde in een 2de prijs voor Manon.

 

Fred van der Velde

Geplaatst in Categorie: Toernooien
RSS comment feed
Pagina: 1 van 1

Reacties

Er zijn geen reacties, wees de eerste om er een te plaatsen.

Plaats een reactie

Name (required)

Email (required)

Website

Meest bekeken