Nieuwsberichten
28

Verslag van het lentetoernooi Beilen, 24 maart 2018
 
Maar liefst 20 judokas hadden zich opgegeven om te strijden voor de prijzen van dit mooie, goed verzorgde, sterk bezette en door de scheidsrechters goed geleidde toernooi. De hele dag bestond uit 5 blokken.
 
Allereerst waren daar 
Daan Blije. Die super heeft geknokt, nog niet zoveel wedstrijdervaring, maar van zijn 5 wedstrijden er toch maar mooi 2 wist te winnen. En.... Hij wist maar mooi uit een houdgreep te komen! Een prima 4e plaats.
 
Verder Thijs Duker: Hij knokte zich een slag in de rondte. Mooi verzorgd judo, blijven aanvallen. Mooi om te zien. Jammer genoeg verloor hij de wedstrijd i de poule die ook mee werd genomen naar de finale. Maar omdat hij in de finale de rest van de wedstrijden won is hij verdienstelijk 2e geworden.
 
En dan hadden we ook nog Aletta Pelger, die in een kleine poule 2 keer tegen elke tegenstander moest judoën. Meiden die wat vaker meedoen aan wedstrijden en weten hoe je iemand moet intimideren. Stevig vastpakken, rammelen en de worp maken voordat de ander zelfs maar weet wat er gebeurt. Maar gelukkig kon de coach vertellen wat je daaraan moet doen. En als de judoka dan luistert, krijg je vanzelf een evenwichtigere wedstrijd. Aletta heeft heel goed geluisterd, maar de tegenstanders waren allebei te sterk. Helaas alle wedstrijden verloren, maar voor de coach goed te weten dat de opmerkingen goed landen in het koppie.   
 
In het 2e blok mochten de volgende judokas knokken voor hun prijzen:
als eerste:
Thobias Lijster: mooi gestreden, hoewel alles verloren. Dat is niet erg als je maar zo goed je kunt hebt geprobeerd. Thobias had wel de pech dat niet alle verenigingen zich hadden gehouden aan de regels voor het opstaptoernooi (Losser), die hun judoka alle wedstrijden met wedstrijdworpen en ippon zag winnen......
 
Dan was daar onze nieuwe (voor de 2e achtereenvolgende keer) Noord-Nederlands Kampioen Yvonne Kuiper. Zij was natuurlijk de te kloppen judoka. Door gemeen en hard "judo" van haar tegenstander uit Veendam (schoppen tegen de knie) verloor zij de wedstrijd. Uiteindelijk werd ze nog 3e.
 
Ook Rowan Bolleman knokte zich een slag in de rondte. Dat deed hij zo goed dat hij op één na al zijn wedstrijden wist te winnen. Sterk gejudood, heeft geleerd van de fouten van het districtskampioenschappen vorige week in Roden. Mooie combinatie van ne waza naar tachi waza, ippon.
Veel gescoord met linkse heuptechnieken Uiteindelijk een mooie 2e plaats.
 
Dan voor de laatste keer voor onze judoschool uitkomend, vertrekkend naar Asahi, Leon Poortinga:
1 ste wedstrijd, gewonnen op straffen
2 de wedstrijd, gewonnen met morote seoi nage
3 de wedstrijd, gewonnen met morote seoi nage
4 de wedstrijd, verloren met uchi mata in de laatste seconden, Leon stond sterk te judoën.
5 de wedstrijd, verloren met ippon seoi nage.
Bovenstaande zegt genoeg over de inzet, die was zeer zeker aanwezig.
 
 
Dan zijn we alweer aangekomen in het 3e blok, met Sem Janssen, die hoewel sterk knokkend toch niet zijn tegenstanders gevloerd kreeg. Jammer, maar de inzet is er. Dat gaat zeker resulteren in een prijs. Misschien niet de volgende keer,maar de keer daarop reken ik op een medaille.                             
Dan de volgende judoka: Sabine Wasse die in een sterke poule stond te strijden. Daar 1 wedstrijd won en er twee verloor. Daardoor helaas geen plaats in de finale. Van Sabine kunnen we echter in de toekomst nog wel wat verwachten, ik zie daar wel een mentaal sterke wedstrijdjudoka rondlopen die alleen nog even moet wennen.
 
Lizzy Kuipers heeft hard geknokt, maar had de pech in een sterke poule te zijn ingedeeld. Om daar toch twee wedstrijden te einnen was een mooi cadeautje voor haar en de coach. Dat er dan drie verloren gaan is jammer, en meer ook niet. Een verdienstelijke 4e plaats.
 
Milan Hanekamp heeft de sterren van de hemel gestreden, verhuizend van mat 2 naar mat 1 naar mat 7 was ik hem een poosje kwijt, maar uit een ooghoek zag ik de ene worp na de andere houdgreep. Al zijn partijen werden door Milan gewonnen, en als je alles wint, dan ben je 1e.
 
Dan Jesper Speelman: Wat jammer dat ik niet zoveel van jouw wedstrijden heb gezien, een beetje vanuit de verte. Verschillende judokas tegelijk op ver uiteen liggende matten strijdend, en maar een par ogen. Wat ik gezien heb zag er veelbelovend uit. Je hoeft niet te winnen om tevreden te zijn! Sterk knokken en verliezen van iemand die sterker is dan jij is niet erg. Oké, ook niet leuk. Goed gedaan, 4e plaats
 
Quinn Dijkstra was helaas ziek en kon niet zijn kunsten laten zien. Zij broer(tje) Levi Dijkstra deed dat wel en hoe! Na twee wedstrijden op beslissing dacht hij dat hij vanaf dan maar duidelijk moest zijn om vervolgens zijn derde en vierde partij met worpen te beslissen. En net als even geleden, als je alles wint ben je 1e.
                          
Manon Heuving wist nog haar eerste partij te winnen, maar verloor de twee andere. Daardoor niet in de finale en geen prijs. Een beetje meer links aantrekken en controleren wil misschien voor de volgende wedstrijden helpen.
 
Dan de ster van de dag: Danielle Nijdam. Zij zou eerst meedoen met het opstaptoernooi. Helaas waren daar voor haar geen tegenstanders, zodat ze -dapper als ze is- mee ging doen met het gewone toernooi. Zelfde gewichtsklasse als Manon, in de parallelpoule. Van haar drie wedstrijden wist ze er geen een te winnen, maar ze stapte steeds met een glimlach van de mat af. Dat de andere dames veeeeel te sterk waren en (gelukkig) rustig aan de worpen maakte en daarna een houdgreep was niet erg. Danielle heeft gestreden en had zelfs het idee dat ze de derde wedstrijd had kunnen winnen. Prima optreden van deze judoka.
 
Dan al weer het laatste blok, met Britt Wasse. Zij verliest haar wedstrijden een beetje onverdiend, maar dat is niet erg. Haar tweede wedstrijd komt ze lomp in een houdgreep bij een tegenstander die zonder techniek, maar met veel kracht haar omduwt en vastpakt. Kansloos om daaruit te komen. Toch goed geprobeerd.
 
Tijn Rusius liet zien wat hij op de training ook laat zien, onvermoeibaar strijdend om de ander te vloeren. De eerste wedstrijd was nog wat onwennig, maar daarna maar liefst drie wedstrijden op rij gewonnen. Jammer dat je bij de laatste houdgreep niet meer uit de houdgreep komt. Verlies en daardoor een mooie 3e prijs.
 
Ja, dan strijd je ineens in de -15, waarin verwurgingen en sankaku's mogen....  Sven Schutte, dat is even schrikken in de eerste wedstrijd. Verliezen in een verwurging, aftikken. Helaas gaan ook de tweede en derde wedstrijd verloren. Deze keer geen prijs, wel stoer gestreden. 
Als laatste was Carmen Kuiper aan de beurt. Carmen heeft sinds zaterdag een record: een wedstrijd van 9 minuten en 23 seconden, die ze ook nog weet te winnen. Door deze inspanning weet ze helaas haar derder wedstrijd niet te winnen. Ook haar eerste wedstrjid veriest ze op de grond. Staand was ze heel sterk bezig. Helaas geen medaille.                             
Geplaatst in Categorie: Toernooien
RSS comment feed
Pagina: 1 van 1

Reacties

johan
# johan
dinsdag 3 april 2018 17:50
voor foto's zie

https://photos.google.com/share/AF1QipPvmqJ1JXkZCQml1tsPW_GRMrtrM_DHM5T3YUHuuMa1jByr1BJMSuiLBVQyHF5RzA?key=TjUtNVJRZjlnOWVDTTZmNDc2aHdmN0FsaTFOdGZn

Plaats een reactie

Name (required)

Email (required)

Website

Meest bekeken