Nieuwsberichten
21
Verslag van het Bartjetoernooi op 14 april 2018 in Assen. Voor JudoschoolAssen hadden zich 12 judoka's ingeschreven. Daarvan hebben 11 judoka's ook daadwerkelijk geknokt. Helaas moest 1 judoka verstek laten gaan.
 
John Kasada en Ashley Ys mochten deze dag beginnen. 
John streed op mat 3. Hij heeft sterk staan knokken, maar helaas wist hij ondanks een mooie overname in zijn 2e partij geen prijs te winnen.
Ashley kon ook geen potten breken. Vanwege het systeem mocht ze na 2 keer verliezen weer aankleden en naar huis. 
 
Daarna was het de beurt van Leon Poortinga, Rowan Bolleman, Manon Heuving, Britt Wasse, Shannon de Gunst en Sabine Wasse.
Leon knokte heel goed, had in de eerste partij moeten winnen, maar in de golden score ging het mis. Daar verloor hij door een tani otoshi. Helaas verloor hij ook zijn tweede partij, deze keer met drop seoi nage. En in het systeem dat ze hanteren betekent twee keer verliezen dat je naar huis kunt.
Rowan stond super te knokken, kwam zomaar bij de laatste acht (van de naar ik meen 32). Helaas moest ook hij toen twee keer zijn meerdere erkennen en ging hij zonder prijs naar huis.                                
Manon stond knap te judoën, maar wist haar partijen niet te winnen. Ook voor haar: twee keer verlies en naar huis.
Britt kon niet goed tegen haar tegenstanders aan het judo komen. beide wedstrijden gingen verloren met een worp, gevolgd door een houdgreep. Helaas was toen haar toernooi alweer voorbij.
Shannon had van mijj meer mogen hebben dan waar ze mee thuis is gekomen. Hoofdpijn omdat haar tegenstander met een schouder op haar hoofd terecht kwam. Ze kon helaas niet verder. Een terecht genomen beslissing. Ik zag het en was het met haar eens dat ze moest stoppen.
Dan Sabine, de eerste prijswinnaar van JSA deze dag. Goed doorgedrongen tot de finale. Daar sterk een wedstrijd gewonnen, maar ook een verloren. Dat resulteerde in een mooie 3e prijs.
 
De volgende judoka's waren Mariam Harsal en Naomi Scholte.
Mariam staat goed te judoën, ze wist al haar partijen te winnen. Mooi verzorgd judo, sterke pakking en slim kijken wanneer je welke worp moet doen. 1e prijs.
Naomi wist nog wel haar eerste wedstrijd te winnen, maar verloor haar tweede wedstrijd met een armklem. Haar derde partij was heel spannend, eerst met waza ari achter, waza ari gelijk gemaakt. En dan toch met een 2e waza ari van de mat af moeten. Twee wedstrijden verliezen betekende ook voor haar naar huis. Mooi judo gezien, mag wel een beetje harder worden met pakking, dn ben je meteen de aanvallende partij...
 
En dan de nieuwe recordhouder golden-scorevechter: Yvonne Kuiper.
Yvonne had het niet al te zwaar in haar poule. Er waren maar drie deelnemers, waarvan er een al 's morgens had meegedaan in de poule bij Manon. Deze dame wist zomaar haar eerste wedstrijd te winnen met waza ari. Daarna moest Yvonne tegen haar. Yvonne maakte mooie worpen en wist twee keer te scoren. Bleef nog een wedstrijd over, daar werd niet gescoord in de reguliere tijd. Dat betekent dat er een golden score moet worden gemaakt. Daar deden de beide judoka's maar liefst 8 minuten en 52 seconden over. De wedstrijd duurde dus al met al bijna 12 minuten.  Helaas liep Yvonne toen tegen haar derde straf aan en verloor ze. Ondanks de grote teleurstelling een 2e prijs.
 
De coach heeft genoten van het judo, dank jullie wel voor het geboden spektakel!
 
Johan                            

 

Geplaatst in Categorie: Toernooien
RSS comment feed
Pagina: 1 van 1

Reacties

Er zijn geen reacties, wees de eerste om er een te plaatsen.

Plaats een reactie

Name (required)

Email (required)

Website

Meest bekeken