Nieuwsberichten
12

Vandaag, zaterdag 12 mei een prachtig toernooi gezien in Oostwold. Er werd gestreden op 8 matten, met voldoende capabele scheidsrechters. Hier en daar mag aan het wedstrijdinzicht van de scheidsrechters worden gesleuteld, maar over het algemeen een tevreden coach.

 

            In het eerste blok mochten Sem Janssen, Yvonne Kuiper  en Mariam Harsal  hun kunnen laten zien. En dat hebben ze gedaan. Wat een strijd, wat een spanning, wat een strijdlust. Een genot voor de toeschouwers en de coaches.

Een en ander resulteerde in een 2e prijs voor Sem die van zijn zes wedstrijden er gewoon vijf wist te winnen, een 2e prijs voor Yvonne, die van haar drie wedstrijden er twee in winst wist om te zetten en een 1e prijs voor Mariam, die al haar wedstrijden met ippon wist te winnen.

Een mooi begin van de dag,maar zou het zo mooi blijven?                                 

 

            In het tweede blok maar twee deelnemers, Tijn Rusius en Lizzy Kuipers.

Tijn mocht ook maar liefst zes keer judoën. Daarvan verloor hij er maar één, daarom een verdiende 2e plaats. Lizzy had het zwaar, van haar drie wedstrijden wist ze er geen een te winnen. Wel het snot uit de neus geknokt, het zweet op haar voorhoofd gesport, maar helaas geen loon naar werken. Jammer, maar geen prijs voor haar.

 

            In het derde blok mochten Britt Wasse, Yvonne Kuipers , Sabine Wasse en Ashley Ys hun kunnen demonstreren. Ik hoor u al denken, Yvonne, maar die ws toch al geweest? Ja, klopt helemaal. Maar Yvonne wilde graag ook meedoen aan de -18...

Britt heeft heeeeeel hard geknokt, was moe, maar wist van haar zes wedstrijden er toch maar mooi vier te winnen. Daardoor een verdiende 3e prijs. Yvonne moest -ver boven haar (leeftijds) niveau- aan de bak. Maar liefst zes wedstrijden waarvan ze er drie prachtig wist te winnen. Dat betekent ook dat ze er drie heeft verloren. Dat is niet erg. Jammer genoeg waren er maar 3 prijzen en zij werd verdiend, goed knokkend 4e. Sabine was goed bezig, maar helaas wist ze maar een wedstrijd te winnen. Wel geprobeerd, maar als de anderen te sterk zijn wordt het moeilijk.. Prima geknokt. Ashley baalde van zichzelf, was boos op haarzelf en moest huilen van teleurstelling. Wat wilde ze graag knokken, maar wat waren haar tegenstanders sterk. En dan kun je wel willen, maar dan lukt het niet zo goed. Dat is nou eenmaal zo. Tranen drogen, teleurstelling inslikken en de volgende keer er gewoon weer voor gaan.

 

            In het laatste blok mochten Sven  Waalderbos, Daan Bleije, Imtiaz van Dijk, Thijs Duker en Leon Poortinga hun strijdlust ten toon spreiden.

Sven was door een onoplettendheid van mijzelf niet gecoached, ik dacht namelijk dat hij er niet was. Gelukkig wist zijn moeder te vertellen dat hij weliswaar alle wedstrijden heeft verloren, maar dat het wel steeds beter ging. Daan wist in de poule gewoon van de vier wedstrijden er drie te winnen waardoor hij in de finale kwam. In de finale wist hij nog een wedstrijd te winnen maar verloor hij er ook een. Omdat de poulewedstrijd altijd wordt meegenomen naar de finale behaalt Daan een prachtige 3e prijs. Imtiaz stond te verdedigend te judoën, en wist zijn wedstrijden niet te winnen. Pas de een na laatste wedstrijd zag ik een strijdlustige jongen die bijna zijn tegenstander met ippon eraf gooide. Helaas had Imtiaz al een strafje te pakken en verloor hij op beslissing. Zijn laatste partij was de mooiste, waza ari worp en een houdgreep waar zijn tegenstander niet uit wist te komen. Helaas geen prijs, maar een goed progressie. Thijs stond goed te knokken. Met verzorgd judo en mooie worpen soms gevolgd door een houdgreep wist hij van zijn 4 poulewedstrijden er drie te winnen. Een plaats in de finale. Daarin wist hij niet meer te winnen. Desondanks prima resultaat, 3e prijs. Leon (inmiddels overgestapt naar Asahi) werd ook door Asahi gecoached. Na strijdbaar judo wist hij een prima 3e prijs te winnen.

 

Alle judoka's bedankt voor deze mooie sportieve dag.

 

En dan nu het antwoord op mijn vraag in de tweede alinea.

Nee, zo mooi als in het begin bleef het niet. Dat is niet erg want ik heb steengoed judo gezien. Jammer genoeg is judo een raar spel. gelijkspel bestaat niet! Dus of je wint, of je verliest. Maar allebei is goed als je je (stinkende) best hebt gedaan. En ik geloof niet dat iemand expres niet zijn of haar best zou doen.

 

Mede namens Fred,

 

Johan Baas

 

Geplaatst in Categorie: Toernooien
RSS comment feed
Pagina: 1 van 1

Reacties

Er zijn geen reacties, wees de eerste om er een te plaatsen.

Plaats een reactie

Name (required)

Email (required)

Website

Meest bekeken