Nieuwsberichten
03

 Vandaag op 3 november was het Hunebed toernooi in Borger.

Van onze mooie JudoSchool deden 11,5 judoka mee. Op twee na is iedereen in de prijzen gevallen. Uiteindelijk gaat het daar wel om. Maar ik vind andere dingen ook belangrijk. Ten eerste heb ik iedereen met plezier op de mat zien staan. Ook al ging het niet met iedereen even goed, niemand heeft afwachtend of defensief gejudood. Als je tegenstanders veel zwaarder zijn is het wel lastig, maar niet opgeven is zo mooi om te zien!

Helaas wisten Manon Heuving en Lizzy Kuipers zich niet in de prijzen te vechten. Lizzy zat erg zwaar, en wat ze ook probeerde, het lukte niet. Manon was verreweg de meest technische judoka van alle meiden, maar ook zij kwam er niet door. Toch heb ik van ze genoten.

Wie wel in de prijzen vielen waren Sarah Bleijie, ze werd keurig derde. Haar broer Daan tweede. Wat ik mooi aan deze twee vind, is dat ze fantastisch luisteren. En niet alleen luisteren, maar er ook nog wat mee doen. Grote klasse!

Carmen Kuiper had haar dag! Ze maakt in de eerste wedstrijd een Ippon zoals het hoort. Een aanval naar voren en dan combineren naar achteren. Zo Gaaf! Uiteindelijk werd ze derde.

Mariam Harsal werd tweede. Wat kan zij judoën zeg! Heerlijk judo op de mat, en gewoon gooien iedereen. Slechts één partij ging verloren. Topper!

Wie ook technisch zeer handig is, is Rowan Bolleman. Sterk, behendig en allround met worpen. En dat hebben zijn tegenstanders geweten. Slechts 1 foutje heeft hij gemaakt, en daardoor ging hij hard op zijn rug. Maar door alle onderlinge wedstrijden werd hij toch kampioen.

Datzelfde geldt voor Tijn Rusius. Nog niet zo oud, geel bandje, maar vechten kan hij! Het maakte niet uit hoe er gewonnen moest worden, er wérd gewonnen. En dan nog met mooi verzorgd judo.

Tsja… wie is dan die halve? Dat is Yvonne Kuiper. Lid van onze school, maar ook van een andere. Yvonne deed twee keer voor die andere club mee. Een keer -15 en een keer -18. In beide poules werd ze derde. Knap gedaan.

Het was een poosje geleden dat ik langs de mat heb gestaan, maar ik ben trots op de prestaties! Ik ben trots op de manier waarop geknokt werd! Ik ben trots op de verschillende aanvallen de onze judoka’s maken. Dat belooft wat voor de toekomst…..

 

Peter

Geplaatst in Categorie: Toernooien
RSS comment feed
Pagina: 1 van 1

Reacties

Johan Baas
# Johan Baas
zaterdag 3 november 2018 20:41
Goed werk van onze judoka's. Allemaal gefeliciteerd!

Plaats een reactie

Name (required)

Email (required)

Website

Meest bekeken