Nieuwsberichten
01

Mocht ik eerder wel eens klagen over het niveau van de scheidsrechters, deze dag alleen maar lof voor de mensen die op de mat de wedstrijden in goede banen mochten leiden. Ik heb weinig verkeerde beslissingen gezien, wanneer ik een vraag had over een beslissing werd ik door de hoofdscheidsrechter keurig te woord gestaan én werd de scheidsrechter aangesproken op zijn of haar beslissing. 

 

Dewi Staaks was omgepould van 14.20 uur naar 09.00 uur dus ik was vandaag vroeg vrij. 

Dan de wedstrijden van de kinderen. Een waar genot vandaag. En voor mij als coach een rustige dag, met 6 kinderen om 09.00 uur, geen kinderen om 10.20 uur, en 2 kinderen om 12.45 uur. 

Dewi Staaks heeft keurig gestreden en wist toch maar liefst 3e te worden in haar poule. Helaas net te weinig om in de finale te komen, maar keurig gedaan. Uiteindelijk een 5e prijs.

In diezelfde poule, maar in het andere deel streed Manon Heuving haar wedstrijden. Dat heeft ze zo goed gedaan dat ze in de finale kwam. Uiteindelijk wist ze beslag te leggen op de 3e prijs. 

Rachel de Gunst mocht haar strijdlust ten toon spreiden op mat 3. Het scheelde maar een haar of ze zat in de finale. 3 dames met evenveel gewonnen wedstrijden en evenveel punten. Dan worden de wedstrijden niet overgedaan, er wordt geloot. Éen van de drie gaat zonder strijden door, de andere twee judoën om de overgebleven plaats in de finale. Helaas verloor ze die wedstrijd en werd ze uiteindelijk 5e. 

Yinte Blommenstijn was een beetje zenuwachtig voor aanvang van de wedstrijden. Dat was in het geheel niet nodig want ze knokte zich keurig naar de finale. Helaas kwam ze niet verder dan de 4e prijs. 

Asley Ys zat in dezelfde poule, moest ook tegen Yinte. Asley wist al haar partijen met ippon te winnen. Dat deed ze met diverse worpen en diverse houdgrepen. Netjes gedaan, 1e prijs. 

's Middags mochten nog 2 judoka's om het eremetaal strijden. 

Rowan Bolleman maakte het spannend door alles met ippon te winnen, echt een mooie wedstrijden maakte hij ervan. Ook hij wisselde de worpen af, links/rechts, voor/achter. Ook op de grond wist hij met een stevige houdgreep te winnen. Ja, en als je alles wint ben je dus 1e. 

Marin Krebbers had er zin in, dat kon je zien aan hoe hij de tegenstanders bekeek wanneer ze tegen elkaar moesten. Hij verloor in de poule een wedstrijd, jammer dat die wedstrijd werd meegeschreven naar de finale. In de finale was hij de twee andere judoka's de baas met overnames naar achteren. Hij heeft keurig beslag gelegd op de 2e prijs. 

Helaas kwam Wouter Boer niet opdagen. 

Wat ik nog wil zeggen is dat de judoka's erg goed luisterden naar de aanwijzingen van de coach. Bijna alle tips werden in de praktijk gebracht. Dat liep niet altijd even goed af, maar dat hoeft ook niet. 

Iedere judoka heeft zijn danwel haar uiterste best gedaan, meer kan je niet doen. 

Ik ben tevreden. 

Johan 

P.S. Op valentijn volgend jaar is in Norg het Paul Dijkstra minitoernooi voor witte en gele banders. Ik denk dat er heel veel judoka's naar dat toernooi kunnen.

Geplaatst in Categorie: Toernooien
RSS comment feed
Pagina: 1 van 1

Reacties

Er zijn geen reacties, wees de eerste om er een te plaatsen.

Plaats een reactie

Name (required)

Email (required)

Website

Meest bekeken