Nieuwsberichten
13

Al 's morgens vroeg mocht Paulien Snijder haar kunsten vertonen. Met 1 winstpartij en 2 verliespartijen heeft zij zich niet weten te plaatsen voor de finale. Paulien was erg enthousiast aan het judoën, maar vergat dan haar pakking goed te controleren.

Vanaf 13.00 uur was ik aanwezig in de hal met maar liefst 8 judomatten.

Op mat 1 mocht Marin Krebbers aan de bak. Ik zag een wat aarzelende Marin op de mat staan, niet de judoka zoals ik hem ken. Wint hij meestal met direct ippon, deze dag ging het in delen. Worp, gevolgd door houdgreep. Dit bij alle wedstrijden, behalve de tweede. Daar zag ik de aarzeling bij Marin. Deze wedstrijd verleist hij dan ook met 2 keer Yuko tegen. Gelukkig luisteren ze allemaal goed, ook Marin. De rest van de wedstrijden gaan met minder aarzeling en bijna zoals we van hem gewend zijn. Super, 2e plaats.

Op dezelfde tijd, 1 mat verder mocht Merlijn Blonk het proberen. In een poule van 4 mocht hij 3 keer judoën. De eerste partij was meten de mooiste, een superwedstrijd. hij komt met een waza ari achter, komt ook nog in de houdgreep, weet zich daar knap en sterk uit te vechten. Maakt zelf een houdgreep maar vergeet de mouw te controlerren, zijn tegenstander komt uit de houdgreep en maakt vervolgens ippon met weer een houdgreep. Jammer van deze wedstrijd. Maar wat een kracht, wat een wil om te winnen.
Jammer genoeg waren er 3 jongens met 2 gewonnen wedstrijden en 20 punten. Er moest worden geloot. Helaas moest Merlijn toen weer tegen de jongen van de 1e wedstrijd. En ook nu verloor hij na een knappe wedstrijd. Helaas niet in de finale en dus ook geen prijs.
Erg jammer. Ik had het hem zonder meer gegund.

Half 3, 3 judoka's, 2 op mat 3 en 1 op mat 7.

Rowan Bolleman op mat 7 heeft in totaal ongeveer 1 minuut op de mat gestaan. 4 wedstrijden gestreden en alle 4 gewonnen. De snelste partij duurde 3 seconden. Steeds liep ik naar de betreffende mat om aan te komen bij het afgroeten! Hij was wat zenuwachtig had hij gezegd, maar op de mat merkte ik daar niets van. 1e Prijs

Manon Heuving op mat 3. Haar 1e wedstrijd was de wedstrijd waar ik het meest heb gezien van een knokkende Manon. Waza ari tegen, vervolgens 2 keer zelf scoren -helaas yuko's- waardoor ze de wedstrijd verloor. Jammer, er had beslist meer ingezeten. De peptalk hielp want de 2e partij gaat gewonnen met houdgreep en dus ippon voor Manon. De derde wedstrijd was Manon wel sterker dan haar tegenstander, maar ze maakte de worpen niet af. Wel werd ze geworpen in een uchi mata, een mooie worp. Ze kwam niet helemaal goed terecht, maar even later lchte ze alweer. 3e in de poule, dus niet door naar de finale.

Ook Rick Holt moest op mat 3, en eigenlijk waren de wedstrijden van Rick geweldig. De eerste wedstrijd verlies op scheidsrechterbeslissing. Was niet nodig en dat was jammer. Maar de 2e wedstrijd was Rick heel goed bezig, sterke pakking, goede balansverstoring, door naar de grond en volgen met een houdgreep. Winst deze partij. De derde en laatste partij van de poule was Rick weer sterk bezig, maar vergiste zich even in de overname van zijn tegenstander. Hij kreeg een worp tegen , kwam in de houdgreep en verloor.

Wat een strijdlust heb ik vandaag gezien. de wedstrijdtraining helpt!

Johan

Geplaatst in Categorie: Toernooien
RSS comment feed
Pagina: 1 van 1

Reacties

Er zijn geen reacties, wees de eerste om er een te plaatsen.

Plaats een reactie

Name (required)

Email (required)

Website

Meest bekeken