Nieuwsberichten
30

Op zaterdag 28 september was de eerste echte krachtmeting op de wedstrijdmat van dit seizoen.
Voor de Judoschool stonden maar 6 judoka op de lijst. Eentje ervan, Ryanne van der Horst, had zich in de week voor de wedstrijd teruggetrokken. Dat betekende dat er maar 5 overbleven.

In het eerste blok moesten Sam Hardy en Marin Krebbers.
Sam had het zwaar. Hij heeft dan ook een poos onregelmatig kunnen trainen, en heeft weinig wedstrijden gedaan. Dat zag je nu dan ook terug. Hij wist geen enkele wedstrijd te winnen. Sommige wedstrijden liepen best goed. In anderen liep tie te makkelijk op worpen. Het was weer een goede leerschool. Hard en regelmatig trainen is daarvoor toch een voorwaarde. Ik hoop dat het in dit seizoen weer gaat lukken.
Marin doorliep fluitend de poule-fase. Alles gewonnen met Ippon, op één wedstrijd na. Helaas verliep de finale minder florissant. Daarin wist Marin geen enkele wedstrijd te winnen. Uitslag: een derde plaats. Goed gedaan!

In het tweede blok moesten Noah Hardy en Jeanna Regtop.
Noah gaf aan dat hij misselijk was omdat hij te veel energy-drank had gedronken, en het verbaasde mij dat ik hem later niet op de mat zag. Hij is naar huis gegaan…….
Een heel ander verhaal is Jeanna. Dit was haar eerste wedstrijd! En ik kan iedereen verzekeren dat ze het absoluut niet makkelijk had. De poule waarin ze zat was erg pittig. En hoewel ze haar huid duur verkocht, wist ze geen enkele wedstrijd te winnen. Sommige van haar tegenstanders judoën al lang, en draaien wedstrijden op een hoog niveau. Voor Jeanna geen kruid tegen gewassen. Maar ze bleef wel proberen, ook al zag je dat ze in de gevechten best een beetje bang was. Ik kan alleen maar zeggen dat ik trots op je ben. Af en toe een wedstrijdje pakken, en…. op de donderdag eens een keertje komen trainen.

In de middag was het de beurt aan Paulien Snijder. Ik heb daar niks van gezien, want ik had andere verplichtingen. Maar gelukkig wilde Peter van Judoschool Veendam haar een beetje in de gaten houden. Achteraf was dat niet nodig, want Paulien dopt haar eigen boontjes wel. Ze werd 1ste. 5x Ippon, waarvan 3 heupworpen en 2 houdgrepen. Heel erg goed gedaan. Misschien moet ik op de training nog beter op je letten…..

Peter

Geplaatst in Categorie: Toernooien
RSS comment feed
Pagina: 1 van 1

Reacties

Er zijn geen reacties, wees de eerste om er een te plaatsen.

Plaats een reactie

Name (required)

Email (required)

Website

Meest bekeken