Nieuwsberichten
01

Verslag van het opstaptoernooi JBN-Noord in Norg op 31-10-2015.

 

Het was een drukke dag, 20 deelnemende kinderen, waarvan er helaas 2 niet kwamen opdagen. De andere 18 kinderen van onze vereniging hebben een optreden gezien van Sterke Derk, hard gestreden voor hun medaille en vooral plezier gehad.

 

Al heel vroeg, de weging was tussen 8.00 en 8.30 uur moesten 9 kinderen aanwezig zijn in een mooi aangeklede sporthal in Norg. Er lagen 6 matten, er waren genoeg scheidsrechters en er waren heel veel ouders die hun kinderen aan het aanmoedigen waren. Jammer was het dat het soms wel heel lang duurde voordat je na een wedstrijd nog een keer mocht judoën.

 

Dat judoën ging goed, ik heb van juf Anna en meester Fred gehoord dat iedereen heel goed zijn of haar best heeft gedaan. De foto's van de medaille-uitreiking komen zsm op de site te staan.

 

Als eerste was dat  Coen Versteeg die de eerste drie wedstrijden heel mooi judo liet zien maar net zijn laatste wedstrijd verloor. Daardoor een 2e plaats. Goed gedaan.

 

In dezelfde poule zat ook Matthijs Wolthuis. Die had het moeilijk. Maar zijn optreden was wel heel positief. Hij bleef knokken voor wat hij waard was. Helaas verloor hij al zijn wedstrijden. Een 4e plaats.

 

Op dezelfde mat, maar in een andere poule mocht Thijs Duker aan de bak. Dat waren mooie knokpartijen, Al zijn wedstrijden gingen met ippon! De eerste vier werden gewonnen, de laatste verloor hij van Victor. Met de clubkampioenschappen was dat nog net andersom. Een 2e plaats

 

Victor Arua zat dus ook in deze poule. Hij won niet alles met ippon, de eerste wedstrijd scoorde hij 'maar' waza-ari. De laatste partij ging dus tegen Thijs. Mooi gestreden, knokken zo goed je kunt. En dan winnen met ippon. Goed gedaan. Een 1e plaats.

 

Christian Peters kwam langzaam op gang, hij maakte veel aanvallen, maar zette die niet door. Even een beetje duwen en de ander valt op zijn rug en dan heb je een score. De eerste wedstrijd ging in de laatste vijf seconden verloren doordat de ander een score maakte. Ook de tweede wedstrijd ging verloren. Weer niet goed doorgegaan na de aanval. Dat verzuim maakte hij in de derde wedstrijd meer dan goed! Een beenworp waardoor hij met waza-ari won. Knap gedaan. 3e plaats.

 

Visnu Panjaratnam was wat zenuwachtig, dat merkte je aan hoe hij aan zijn wedstrijd begon. In de loop van het toernooi ging het steeds beter. Hij begon ook zelf te judoën. Dan wordt duidelijk dat trainen op de les wel iets anders is dan een wedstrijd judoën tegen iemand van een andere club. Alles moet goed zijn, de balansverstoring, het aantrekken, het ervoor draaien, het door de knieën zakken, de mouw aantrekken en die mouw vasthouden. Wanneer één van die dingen niet klopt gaat de worp niet goed. 4e plaats.

 

Joanne Hummel en Cathy Slijm mochten op mat vijf hun kunsten laten zien. Ik heb nu gezien waar we meer aandacht aan moeten besteden. Wat werd er aan jullie getrokken en geschud! Ik vond het al knap dat jullie bleven staan. Dan heb je helemaal geen tijd om aan aanvallen te denken. En dat moet wel, anders kan je niet winnen. Cathy verloor de eerste wedstrijd met ippon, terecht. Haar tegenstander was echt veel sterker en zetten mooie worpen in. De tweede wedstrijd ging heel gelijk op, met aanvallen van beide kanten. Het lukte Cathy om haar tegenstander op de buik te werpen, geen score, maar toch een belangrijk voordeel. Helaas zag de scheidsrechter dat anders en wees de ander aan als de winnaar. De derde wedstrijd was tegen Joanne. Cathy maakte een mooie heupworp waardoor ze deze onderlinge wedstrijd met yugo won. 3e plaats. Joanne heeft haar best gedaan, maar tegen zoveel geweld kon ze niet op. Helaas verloor ze al haar wedstrijden. Wel nog een mooie uitspraak van haar na weer een verloren wedstrijd: Dat geeft niets, ze waren gewoon sterker! Dat is sportiviteit! 4e plaats.

 

Marijn Klomp heeft al zijn wedstrijden overtuigend gewonnen. Of het nou staand was of op de grond, hij wist zijn wedstrijden -door aanvallend te zijn- te winnen. De laatste wedstrijd ging gelijk op, tot ze op de grond kwamen. Marijn probeert de ander om te draaien en de nader tikt af! Zelfs de scheidsrechter en de coach waren verbaasd. Marijn wist niet waarom hij gewonnen had. Dat is hem uitgelegd. 1e plaats.

 

Tot zover de ochtend. De wedstrijden begonnen weer om 13.00 uur. Tussendoor waren er allerlei demonstraties ju jitsu, aikido, athletic skills enz.

 

Imtiaz van Dijk zat in een grote poule, hij mocht vijf keer judoën. Zijn begin was niet goed! Hij was denk ik nog niet helemaal wakker of zo. De eerste drie wedstrijden gingen verloren. Daarna kwam hij op stoom. Zijn laatste twee wedstrijden won hij overtuigend met ippon en waza-ari.

 

Ook John Kasada zat in diezelfde grote poule. Hij had wel een flitsende start door de eerste twee wedstrijden te winnen. daarna ging het wat minder. Twee wedstrijden achter elkaar verloren. Maar gelukkig won hij zijn laatste wedstrijd weer met beslissing.

 

Nienke Jagersma had er zin in, ging lekker aan het judoën, maar verloor helaas haar eerste wedstrijd met ippon in een houdgreep. Ze bleef gewoon doorgaan met haar ding en daardoor wist ze haar volgende twee wedstrijden te winnen. Heel erg knap gedaan! 2e plaats.

 

Djuna Hummel heeft ook geknokt voor wat ze waard is, maar Djuna vindt het lastig om uit een houdgreep te komen. Al haar wedstrijden verloren met houdgreep. 4e plaats.

 

Aletta Pelger had het druk! Omdat er wat geschoven werd in de pouletjes werd haar gevraagd om ook in een andere poule mee te doen. Dat wilde ze wel doen. Ze heeft dus zeven wedstrijden gedraaid, Daarin gewonnen en verloren, maar toch een 4e en een 2e prijs gehaald. Ontzettend knap gedaan.

 

Casper Wittenberg verloor zijn eerste wedstrijd met een houdgreep, zijn tweede wedstrijd ging verloren met ippon heupworp. En toch ging hij in zijn derde wedstrijd voor de winst. Volgens mij noemen ze dat karakter! En dan lekker twee keer een waza-ari scoren, de eerste met een beenworp en de tweede met een heupworp. En twee keer een waza-ari betekent in het judo ippon. Een verdiende 3e plaats!

 

Tijmen Klomp mocht drie keer judoën, de eerste wedstrijd kon hij winnen door waza-ari met heupworp. De laatste twee wedstrijden gingen helaas verloren. Jammer, maar toch goed gedaan. 3e plaats

 

Daan Slegers heeft geknokt zoals hij ook altijd op de les doet. Alleen is dat op een toernooi dus net niet genoeg. Alles verloren . 4e plaats.

 

Sven Schutte wist met prachtige aanvallen -links en rechts- al zijn wedstrijden te winnen. En als je al je wedstrijden wint ben je 1e. Gefeliciteerd.

 

Voor alle judoka's een groot compliment voor het knokken, toch weer gaan judoën als je verloren hebt. En het opnieuw aanvallen als je achterstaat. Dat hebben juf Anna, meester Fred en ik wel gezien. Jullie bleven doorgaan, ook als achterstond. Want verliezen is niet erg als je je best hebt gedaan. Super dank jullie wel voor jullie inzet!

 

meester Johan

Geplaatst in Categorie: Toernooien
RSS comment feed
Pagina: 1 van 1

Reacties

Er zijn geen reacties, wees de eerste om er een te plaatsen.

Plaats een reactie

Name (required)

Email (required)

Website

Meest bekeken