Update invulling en tijden donderdag training + wedstrijdtraining

Beste judoka, ouder,

Ik (Kelly) neem nu al een aantal weken de trainingen over op de donderdag. Ik doe dit met veel plezier en zie ook dat de kinderen langzaam beginnen te wennen aan mijn stijl van lesgeven en dat ook de kinderen plezier hebben in het judo. Wat mij opvalt is dat er meerdere kinderen bij de techniek training mee doen en daarnaast nog de wedstrijd training. 

De wedstrijd training is een fysiek zware inspanning die veel van je vraagt, mits je er alles uit haalt wat je in je hebt. De wedstrijd training is gebaseerd op wedstrijden judoën tijdens toernooien in en buiten de club. Het leren vallen en weer opstaan, doorgaan terwijl je eigenlijk niet meer kunt maar toch de focus kunnen blijven houden die je nodig hebt tijdens een wedstrijd. Want het is een gegeven, zodra je moe bent of raakt verdwijnt je focus. Wat dan ook weer blessure gevoelig is. 

Hierbij wil ik dus ook het bruggetje maken naar het 2 uur achter elkaar trainen. Wanneer je een grote fysieke inspanning moet leveren en daar ook nog rendement uit wil halen is 2 uur trainen voor kinderen van -12 misschien wel te veel gevraagd. Afgelopen vrijdag hebben we dit meegenomen in de bestuursvergadering en daar ook besproken.  

 Wij zijn er op uitgekomen dat we nadrukkelijk willen adviseren om niet meer 2 uur achter elkaar te komen trainen. Kom of naar de techniek training of naar de wedstrijd training. We raden wel sterk aan om naast wedstrijdtraining ook techniektraining te doen. Er is op de dinsdag en vrijdag nog ruimte in de groepen om te komen trainen om de technieken van judo te leren die je in wedstrijden weer kunt gebruiken. 

Zoals eerder medegedeeld neem ik (Kelly) tijdelijk de trainingen over omdat Johan Jaspers Faijer met onmiddellijke ingang ontslag heeft genomen (om persoonlijke redenen) en hij komt ook niet meer terug. 

We hebben als trainers en bestuur naar een oplossing voor de lange termijn gezocht en zijn heel blij te kunnen melden dat Yvonne Kuiper, met veel enthousiasme bereid is om de trainersopleiding te gaan volgen onder begeleiding van Peter Baas.

Yvonne zal na de zomer de (wedstrijd)trainingen op donderdag gaan verzorgen, ze heeft heel veel ervaring met wedstrijden op hoog niveau. 

Tot aan Hemelvaart zal Kelly de trainingen blijven verzorgen en vanaf Hemelvaart tot aan de zomervakantie zullen Kelly en Yvonne samen de trainingen geven. Na de zomervakantie zal Yvonne de trainingen zelfstandig gaan geven.

Daarnaast hebben we gesproken over de tijden van de trainingen op de donderdag. Deze gaan veranderen per 25 mei 2023 en wel als volgt, deze tijden gelden tot de zomerstop en kunnen daarna worden aangepast.  

Techniek training -12: 17.00-18.00 uur 

Wedstrijd training -12: 18.00-19.00 uur 

Wedstrijdtraining +12: 19.00-20.00 uur

Hopende jullie voldoende te hebben geïnformeerd 

Met vriendelijke groet, 

Trainers en Bestuur JudoSchool Assen

Delen ? Ja, graag !