Bericht van het bestuur

Beste judoka’s, ouders en verzorgers,

Afgelopen week heeft de regering de maatregelen versoepeld rondom sporten. Er mag buiten weer gesport worden, al moet de jeugd vanaf 12 jaar nog wel 1,5 m afstand houden. Afgelopen donderdag zijn we ook als JudoSchool Assen weer begonnen met de trainingen, Johan heeft een druk bezochte openluchttraining gegeven bij de Baggelhuizer plas.

We hebben als bestuur gekeken of we op een creatieve manier de activiteiten verder uit kunnen breiden, vooral met het judoën op de mat. We zien echter geen mogelijkheden om dit onder de huidige RIVM-richtlijnen te doen. Op zich zou het nog wel lukken om een aantal matten buiten neer te leggen (al ben je dan wel erg van het weer afhankelijk), maar de trainers kunnen niets aan techniek voordoen. Want die moeten nog steeds 1,5 m afstand van elkaar houden. Ook als er met 1 van de judoka’s wat gebeurt, kan de trainer niet ingrijpen. Ook zitten we met de sanitaire voorzieningen, voor de kleinere judoka’s. Er zit dus helaas niets anders op dan te wachten totdat de maatregelen verder versoepeld worden, en we ook weer binnen op de mat mogen sporten.

Tot die tijd zijn jullie natuurlijk wel van harte welkom op de trainingen van Johan op de donderdagen.
Voor ons is het wel van belang dat iedere deelnemer zich hiervoor aanmeld via het ledenportaal. Zodat wij de juiste informatie aan de gemeente kunnen geven en ervoor kunnen zorgen dat er voldoende begeleiders zijn
Hou daarvoor de sociale media in de gaten!

Met vriendelijke groet,
Bestuur JudoSchool Assen