Verslag 5e KLOOSTERVESTE toernooi Assen

En dan was er ons eigen toernooi, fantastisch georganiseerd door de toernooicommissie onder leiding van Albertjan Kuiper!

Maar liefst 38 judoka’s van onze vereniging deden mee. 24 kinderen deden mee met het opstaptoernooi, 14 judoka’s hadden al wat meer ervaring en deden mee met het “gewone” toernooi.

Voor ik wat ga zeggen over de prestatie van de judoka’s eerst even een een bedankje aan alle mensen die voor, tijdens en na de wedstrijden hebben geholpen deze dag tot het succes te maken dat het is geworden: de toernooicommissie, de sponsoren, de mattenleggers, de mensen achter de weegschaal, achter de tafels, de fotograaf, de ordedienst, de bandenknopers, de koffierondbrenger, de microfoonstem, de medailleomhangers en de mattenopruimers. En hoe gezellig was het na afloop eten bij de chinees!!!!Nu al met 21 man, volgend jaar de zaak helemaal vol???

Dank aan iedereen. Mogelijk ben ik nog mensen vergeten, maar de dankzegging is ook voor jullie!

Dan de judoka’s: Eerst de opstappers:

Om 9.00 uur mochten Aaron Wouda, Ruben Heidema en Gideon Verheggen aantreden voor hun potje judo. Dat ging lekker, mooie worpen met bijhorende mooie waardering van de scheidsrechter.

Om 10.40 uur mochten Twan Woest en Jente Hoving hun kunnen laten zien. Ik zeg al vaak in de les dat het niet gaat om winnen of verliezen, maar om het plezier in het spelletje. Het doorzetten als het even tegenzit, het vallen en dan toch weer opstaan. Dat heb ik dit blok gezien. Wat een mooie worpen, wat een doorzettingsvermogen. Super.

Om 13.00 uur lieten Boaz Roose, Matthijs de Vries, Marlon Quee, Florentijn Nijs en Link Feenstra hun kunnen laten zien. Ook hier fanatiek gejudo, waarbij er vaak werd gewonnen, maar ook verloren. Zolang dat met een high five, een aai over de bol en een troostend woord verholpen kan worden is dat natuurlijk niet erg.

Dan de grote groep van de dag: Om 14.50 uur lieten Anna Ploegstra, Evan Ploegstra, Liam Fafard, Nicolette Nijs, Mia Kok, Jonathan Kemper, Ezra Wouda, Jasmine de Wit, Lotte de Boer, Emma Zweers, Ries Hoving, Selena de Wit, Hugo Meinders en Nodari Chkhivadze de mat op voor hun wedstrijden. In dit blok zagen we de toekomst van het judo. Prachtig te zien dat deze jonge judoka’s (rond de 5 jaar oud) hun best deden. Natuurlijk teleurgesteld als ze niet wisten te winnen, maar o zo trots als ik dan zei dat ze het prima hadden gedaan. Ook da nadere coaches waren het met mij eens: dit is een mooi moment om te beginnen met wedstrijden, tegen kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd, gewicht en band.

Omdat deze judoka’s het zo goed hebben gedaan kregen ze allemaal een prachtige medaille!!!

Dan de deelnemers aan het ‘gewone’ toernooi:

9.00 uur: Vincent Smelt, Manon Heuving en Sem Janssen. Deze 3 judoka’s hebben natuurlijk gestreden voor wat ze waard waren. Helaas is niet iedereen in de prijzen gevallen. Wel heeft onze nieuwe wedstrijdtrainer (Yvonne Kuiper) gezien welke accenten van het mooie judospel nog aandacht behoeven.

10.40 uur: Nu mochten Niels Wielinga, Thijn Zantingh, Pepijn Diphoorn en Lars Thalen laten zien wat ze waard waren. Helaas was Stian Zantingh verhinderd (gebroken arm (niet door judo). Ook deze judoka’s hadden het zwaar. De tegenstand is natuurlijk groot en er zijn niet voor iedere judoka prijzen. Je moet echt winnen voor je een medaille omgehangen kreeg. Ook hier hebben de trainers gezien waar aandacht nodig is om tot winnen te komen.

13.00 uur: Jol Dijkstra en Wouter Janssen waren aan de beurt om te strijden voor de medailles. Helaas kan het niet elke dag feest zijn. Wel een inzet om u tegen te zeggen. Jammer dan dat de tegenstander net wat sterker is, misschien wat judoslimmer in combinaties en houdgrepen.

14.50 uur: Julian van der Pol, Don Schoor en Levi Senff: Wat een knokkers, en wat jammer dat niet alle in gedachtengenomen worpen lukten zoals ze waren uitgedacht. Dan hadden we misschien wel een wereldkampioen in huis.

Helaas waren Vallerie Diphoorn en Yvonne Kuiper niet in te delen.

Jongens en meisjes: Namens de coaches, Kelly Smit, Yvonne Kuiper en Johan Baas hartelijk dank voor jullie inzet. Natuurlijk is het jammer dat je niet alles wint, maar jullie probeerden het wel. Dat is wat wij graag zien.

Alle prijswinnaars (en niet-prijswinnaars) gefeliciteerd!

Delen ? Ja, graag !