Verslag regiotoernooi Groningen 01-07-2023

Op zaterdag 1 juli, ’s middags waren 13 judoka’s met hun ouders (en één coach) afgereisd naar Groningen om mee te strijden voor de medailles in een regiotoernooi. Voor degenen die niet weten wat een regiotoernooi is: Een toernooi dat afwisselend door de deelnemende verenigingen wordt georganiseerd om beginnende judoka’s gelegenheid te geven ervaring op te doen. Vandaag waren de wedstrijden in Groningen. Mooi zaaltje, 3 wedstrijdmatten van 4 X 5 meter, ouders aan de kant en een hoop vrijwilligers die als tafelbemensing en scheidsrechters hun best deden. Daarover later meer.

Ik was prettig verrast door de inzet van alle maar vooral ook onze judoka’s. Er zijn veel mooie prijzen mee naar huis gegaan! Natuurlijk was het heel spannend om tegen kinderen te judoën die je nog nooit had gezien, laat staan dan je naam te noemen aan een meneer of mevrouw achter de tafel die de wedstrijdscore bijhield. Halverwege de wedstrijden waren de meeste kinderen een beetje gewend.

Een paar dingen die opvielen:

  1. Niet iedere judoka weet dat je uit een houdgreep mag komen.
  2. Sommige judoka’s denken dat je niets hoeft te doen om te winnen.
  3. Er zijn kinderen die omvallen als ze vastgepakt worden.
  4. Judoka’s denken dat je mee moet lopen als de ander aan je trekt.

Dit zijn een paar tips voor de trainers 😊

De resultaten:

Eerste plek voor: Kelvin Smelt, Femke van Dijk en Joël Dijkstra

Tweede plek voor: Florentijn Nijs, Nicolette Nijs, Ruben Heidema en Niels Wielinga

Derde plek voor: Thijs de Jong, Twan Woest en Michiel van Beilen

Vierde plek voor: Rens van Dijk, Marlon Quee en Link Feenstra

Nog even terugkomen op de vrijwilligers: Wanneer wij een regiotoernooi willen organiseren hebben ook wij vrijwilligers nodig. Denk er alvast eens over na of je zin (en tijd) hebt om ons te helpen bij een regiotoernooi of het Kloostervestetoernooi volgend jaar. Voor meer informatie kan je terecht bij Albertjan Kuiper tijdens het aankomende examen, of mail hem via wedstrijd@judoschoolassen.nl.

Helaas waren bij dit toernooi niet alle scheidrechterende vrijwilligers even sterk.

Dank voor de mooie momenten die ik vanmiddag beleefd heb!

Johan Baas.

Delen ? Ja, graag !