Verslag Regiotournooi Norg 18-11-2023

Zaterdag 18 november hebben Nicolette Nijs, Kelvin Smelt, Eryan Hindriks, Thijs de Jong, Alyssa van der Boor en Gideon Verheggen gestreden om de prijzen in Norg.

Het was een lief klein toernooitje in de eigen dojo van Yusei Gachi Norg.

Voor Nicolette was het het laatste toernooi voor JudoSchoolAssen. Na flink wat strijd wist ze één wedstrijd te winnen, goed voor een 3e prijs!

Kelvin wist in een sterke poule al zijn wedstrijden te winnen. Hij stopt straks met inschrijven voor deze beginnerstoernooien. Hij is klaar voor toernooien voor wat gevorderde judoka’s. Dat zal zwaar worden, maar op dit toernooi werd hij met mooi judo 1e.

Eryan streed voor wat hij waard was, zonder enige wedstrijdervaring van zijn kant. Dat kon je zien. Niet dat hij niet zijn best deed, dat deed hij zeker wel. Alleen het na de worp doorgaan was nog niet helemaal geoefend. Helaas verloor hij al zijn wedstrijden. Toch goed voor een 4e prijs!

Thijs, in dezelfde poule als Eryan, wist de wedstrijd tegen hem te winnen. Verder grote, sterke jongens. Dan is het lastig om tot worpen te komen. Gaande het toernooi zag ik hem steeds beter gaan judoën. Een mooie ervaring rijker en een 3e prijs voor Thijs!

Alyssa wist van haar drie wedstrijden er één te winnen. Ze moest tegen sterke tegenstanders. Ze heeft geknokt voor wat ze waard was. Als ik haar een tip gaf – pak wat hoger aan de mouw- deed ze dat en wist mede daardoor haar wedstrijd te winnen. Super gedaan. Ze ging naar huis met een prima 3e prijs!

Gideon begon goed aan zijn reeks wedstrijden. Hij wist de eerste wedstrijd te winnen. Helaas verloor hij de rest. Mooi nog om te vertellen dat er drie judoka’s waren voor de plaatsen drie, vier en vijf, en dat ze van elkaar gewonnen hadden. In deze poule waren dus drie 3e prijzen. Eén 3e prijs was voor Gideon.

Ouders die willen: Het volgende regiotoernooi is op 9 december in Veendam. Daarna, op 20 januari, zal JudoSchoolAssen een regiotoernooi organiseren. Alleen voor beginnende -NIET wedstrijd- judoka’s.

Van harte aanbevolen aan iedereen die wel eens mee wil doen met beginnerswedstrijden.

Johan Baas

Delen ? Ja, graag !